Aeropress má tu výhodu oproti jiným alternativním přípravám kávy, že stačí, když si odvážíte gramy kávy, ze kterých filtrovanou kávu připravujete. Poté stačí nalít vodu těsně pod horní kraj Aeropressu bez toho, aniž byste ji museli vážit. K filtraci použijte filtry pro Aeropress, které před filtrací promyjte horkou vodou.
Návod na přípravu
2 odměrky hruběji pomleté kávy (přibližně jako cukr krystal) vsypej do Aeropressu a zalij horkou vodou až po okraj, promíchej, papírový filtr propláchni horkou vodou a koncovku s filtrem si našroubuj na horní část Aeropressu. Nechej extrahovat přibližně 1 minutu a 30 vteřin poté otoč a kávu přetlač do šálku.
Jaká je káva připravená v Aeropressu
Díky tomu, že papírový filtr má například oproti filtru na V60 větší pórovitost, očekávej plnější a intenzivnější chuť. Ve srovnání s French pressem nedojde k přefiltrování tak velkého množství olejů, jelikož část zachytí papírový filtr. Pro jemnější a čistší chuť je možné použít i 2 papírové filtry na sobě. Vyzkoušej, jak to nejvíce chutná tobě.