Tohle je asi nejpoužívanější metoda přípravy filtrované kávy. Nasypeš kafe do papírového filtru umístěného ve V60. Nezapomeň ho nejdřív propláchnout horkou vodou, předejdeš tak nepříjemné papírové chuti v kávě, protože vypláchneš zbytky papírových částic ve filtru. Ne, jako fakt to udělej. Materiál je prakticky bezúdržbový a po přípravě kávy stačí dripper pouze opláchnout vodou.
Návod na přípravu
Receptů na přípravu je opravdu velké množství, my uvádíme náš oblíbený, osvědčený:
Na 15 gramů kávy si připrav 250 ml vody, kterou stáhneš těsně před varem. Zapni stopky a zalívej následovně:
0:00 min – 40 gramů
0:30 min – přilít na 100 gramů
1:00 min – přilít na 200 gramů
1:30 min – přilít na 250 gramů
Celkový čas 2:30-2:50 min
Pokud nemáš váhu, protože kdo s sebou do lesa nosí váhu, že jo?… Tak si prostě odměř 250 ml vody a po půl minutě kafe zalívej, ideálně na třikrát až na čtyřikrát.
Jaká je káva připravená pomocí V60
Ve srovnání s ostatními alternativními metodami přípravy očekávej nejčistší a jemnou chuť, které docílíš díky papírovým filtrům s jemnou pórovitostí. Filtr zachytí oleje, které se z kávy uvolňují při přípravě. V chuti, ale i na pohled je výsledná káva krásně čistá.