Tohle je asi nejpoužívanější metoda přípravy filtrované kávy. Jednoduše V60 posadíš do hrnku, nasypeš do ní pomletou kávu a filtruješ. Pro tento typ V60 nepotřebuješ papírové filtry. Materiál je prakticky bezúdržbový a po přípravě kávy stačí dripper pouze opláchnout vodou.
Návod na přípravu
Receptů na přípravu je opravdu velké množství, my uvádíme náš oblíbený, osvědčený:
Na 15 gramů kávy si připrav 250 ml vody, kterou stáhneš těsně před varem. Zapni stopky a zalívej následovně:
0:00 min – 40 gramů
0:30 min – přilít na 100 gramů
1:00 min – přilít na 200 gramů
1:30 min – přilít na 250 gramů
Celkový čas 2:30-2:50 min
Pokud nemáš váhu, protože kdo s sebou do lesa nosí váhu, že jo?… Tak si prostě odměř 250 ml vody a po půl minutě kafe zalívej, ideálně na třikrát až na čtyřikrát.
Jaká je káva připravená pomocí této V60
Kvůli tomu, že se do této V60 nepoužívá papírový filtr, bude chuť intenzivnější a plnější, oproti klasické V60. Do kávy se tak dostane větší množství olejů, které normálně zachytí papírový filtr. Chuť tak bude intenzitou přibližně mezi chutí kávy připravené pomocí Aeropressu a chutí kávy připravené pomocí French pressu.