Kolumbie Huila Washed - 250 g

Káva je pro trošku náročnější konzumenty, kteří v šálku ocení střední aciditu a lehce ovocné tóny. Tato káva chutná po karamelu, jablku a těšit se můžeš na střední sladkost. Balení obsahuje 250 gramů zrnkové kávy.
320,00 Kč
Výrobce: The Roses
Kód: P0048
Dodání Čerstvě upraženo dodáme nejpozději do 5 dnů
+ -

O kávě

Káva je pro trošku náročnější konzumenty, kteří v šálku ocení vyšší aciditu a ovocné tóny. Chutná po karamelu, jablku a těšit se můžeš na střední sladkost.

  • Země původu: Kolumbie
  • Producent: více drobných farmářů
  • Proces zpracování: Washed
  • Odrůda: Bourbon, Castillo, Caturra, Colombia, Typica
  • Nadmořská výška: 1 250 – 2 150 m. n. m.
  • Chuťový profil: karamel, jablko, kakao

Způsob zpracování

Po sesbírání a vytřídění se třešně ponoří do velké nádoby s vodou. Zralé plody v kádi s vodou klesnou na dno a na hladinu vyplavou nezralé třešně, kvůli menší husotě nebo třešně, které mají například nějaký defekt. Poté se vyloupe kávové zrnko z dužiny. Je několik způsobů jak lze tento úkon provézt, vždy je ovšem přítomna voda. Vyloupaná zrna obsahují drobné zbytky dužiny, které je nutné odstranit.
To se dělá dvěma způsoby.
U obou způsobů se zrna nechávají fermentovat, díky čemuž se zbylá dužina sloupne z kávového zrnka.
První způsob je fermentace bez přítomnosti vzduchu, tedy ve vodě a nazývá se anaerobní a druhým způsobem je fermentace na vzduchu, neboli aerobní.
Takto připravená zrna se následně suší na vlhkost kolem 10 – 12 %. První způsob probíhá na betonových plochách, tzv. patios a druhým způsobem je sušení na „afrických postelích“, což jsou dřevěné konstrukce, propojené textilií. Po vysušení, které trvá zpravidla několik týdnů, dle klimatických podmínek a vlhkosti zrna se odstraní tzv. pergamino, což je tenký obal zeleného zrna a káva je připravená na export. 

O regionu, odkud káva pochází

Kolumbie produkuje a vyváží kávu proslulou svým plným tělem, jasnou aciditou a bohatou dochutí již od počátku 19. století. Kolumbie se může pochlubit širokou škálou podnebí a geografických podmínek, díky kterým vznikají jedinečné chutě kávy. To také znamená, že doba sklizně se může značně lišit. Ve skutečnosti, mezi všemi regiony, Kolumbie produkuje kávové třešně téměř po celý rok. Pro farmáře je stále běžnější oddělovat třešně nejvyšší kvality z jednotlivých sklizní, aby je uváděli na trh samostatně. Tyto kvalitnější loty se často prodávají pod konkrétními značkami.

O kávě

Káva je pro trošku náročnější konzumenty, kteří v šálku ocení vyšší aciditu a ovocné tóny. Chutná po karamelu, jablku a těšit se můžeš na střední sladkost.

  • Země původu: Kolumbie
  • Producent: více drobných farmářů
  • Proces zpracování: Washed
  • Odrůda: Bourbon, Castillo, Caturra, Colombia, Typica
  • Nadmořská výška: 1 250 – 2 150 m. n. m.
  • Chuťový profil: karamel, jablko, kakao

Způsob zpracování

Po sesbírání a vytřídění se třešně ponoří do velké nádoby s vodou. Zralé plody v kádi s vodou klesnou na dno a na hladinu vyplavou nezralé třešně, kvůli menší husotě nebo třešně, které mají například nějaký defekt. Poté se vyloupe kávové zrnko z dužiny. Je několik způsobů jak lze tento úkon provézt, vždy je ovšem přítomna voda. Vyloupaná zrna obsahují drobné zbytky dužiny, které je nutné odstranit.
To se dělá dvěma způsoby.
U obou způsobů se zrna nechávají fermentovat, díky čemuž se zbylá dužina sloupne z kávového zrnka.
První způsob je fermentace bez přítomnosti vzduchu, tedy ve vodě a nazývá se anaerobní a druhým způsobem je fermentace na vzduchu, neboli aerobní.
Takto připravená zrna se následně suší na vlhkost kolem 10 – 12 %. První způsob probíhá na betonových plochách, tzv. patios a druhým způsobem je sušení na „afrických postelích“, což jsou dřevěné konstrukce, propojené textilií. Po vysušení, které trvá zpravidla několik týdnů, dle klimatických podmínek a vlhkosti zrna se odstraní tzv. pergamino, což je tenký obal zeleného zrna a káva je připravená na export. 

O regionu, odkud káva pochází

Kolumbie produkuje a vyváží kávu proslulou svým plným tělem, jasnou aciditou a bohatou dochutí již od počátku 19. století. Kolumbie se může pochlubit širokou škálou podnebí a geografických podmínek, díky kterým vznikají jedinečné chutě kávy. To také znamená, že doba sklizně se může značně lišit. Ve skutečnosti, mezi všemi regiony, Kolumbie produkuje kávové třešně téměř po celý rok. Pro farmáře je stále běžnější oddělovat třešně nejvyšší kvality z jednotlivých sklizní, aby je uváděli na trh samostatně. Tyto kvalitnější loty se často prodávají pod konkrétními značkami.

Zákazníci, kteří koupili tento produkt, také zakoupili
Káva pro náročnější konzumenty, se kterou zažijete naprostou explozi chutí. Káva, kterou díky praktickému filtru dripbag budete mít na svých cestách stále po ruce. Stačí mít pouze hrnek a horkou vodu a vychutnáte si skvělou kávu kdekoliv i mimo civilizaci. 5 dripbagů po 10 g pro 5 nápojů po 150 ml skvělé kávy. Káva je balena v ochranné atmosféře.
155,00 Kč
Tato velice sladká káva s vysokou aciditou je určena spíše pro náročnější konzumenty. Káva, kterou díky praktickému filtru dripbag budete mít na svých cestách stále po ruce. Stačí mít pouze hrnek a horkou vodu a vychutnáte si skvělou kávu kdekoliv i mimo civilizaci. 5 dripbagů po 10 g pro 5 nápojů po 150 ml skvělé kávy. Káva je balena v ochranné atmosféře.
150,00 Kč
Káva má vysokou aciditu s výraznými ovocnými tóny, je tak určena spíše pro náročnější konzumenty. Káva, kterou díky praktickému filtru dripbag budete mít na svých cestách stále po ruce. Stačí mít pouze hrnek a horkou vodu a vychutnáte si skvělou kávu kdekoliv i mimo civilizaci. 5 dripbagů po 10 g pro 5 nápojů po 150 ml skvělé kávy. Káva je balena v ochranné atmosféře.
145,00 Kč