Kolumbie Monteblanco Carbonic Macerated Washed - káva v dripbagu 5 ks

Káva pro náročnější konzumenty, se kterou zažijete naprostou explozi chutí. Káva, kterou díky praktickému filtru dripbag budete mít na svých cestách stále po ruce. Stačí mít pouze hrnek a horkou vodu a vychutnáte si skvělou kávu kdekoliv i mimo civilizaci. 5 dripbagů po 10 g pro 5 nápojů po 150 ml skvělé kávy. Káva je balena v ochranné atmosféře.
155,00 Kč
Výrobce: The Roses
Kód: P0039
Skladem
Dodání do 3 dnů
+ -

O kávě

Káva pro náročnější konzumenty, se kterou zažijete naprostou explozi chutí. Výrazná chuť tropického ovoce a vysoká acidita se sladkostí je ideální pro všechny, kteří ocení opravdu chuťově unikátní kávy.

  • Země původu: Kolumbie
  • Producent: Rodrigo Sanchez
  • Proces zpracování: Carbonic Macerated Washed
  • Odrůda: Caturra, Bourbon
  • Nadmořská výška: 1 500 – 1 800 m. n. m.
  • Chuťový profil: dračí ovoce, meruňky, maliny

Způsob zpracování

Proces zpracování začíná fermentací v hermeticky uzavřených nádobách, kde je vytvořeno anaerobní prostředí pomocí oxidu uhličitého. Tento inovativní přístup stimuluje enzymatické reakce a přispívá k vytvoření bohatých aromatických složek, které jsou pro kávy zpracované metodou carbonic macerated charakteristické.
Během fermentace se pečlivě sleduje teplota a pH, aby se zajistila optimální atmosféra pro rozklad cukrů a aromatických složek, které ovlivňují chuť kávy. Po dokončení fermentace je káva promyta a následně se zrna suší na slunci. Po vysušení na vlhkost okolo 10–12 % se káva zabalí do pytlů a exportuje.

O regionu, odkud káva pochází

Finca Monteblanco leží v národním přírodním parku Cueva de los Guacharos, přímo v údolí řeky Suaza. Přírodní krajina, která se rozprostírá všemi směry, poskytuje farmě přímé spojení s nádhernou flórou a faunou, která se v ní vyskytuje. Farmář Rodrigo Sanchez, který farmu vlastní, obhospodařuje přibližně 14 ha, na kterých pěstuje primárně odrůdy Caturra, Bourbon, Pink Bourbon a Geisha. Tento lot byl zpracován metodou Carbonic-macerated Washed. Carbonic maceration je fermentace, která je propůjčená z výroby vína. Proces zpracování této kávy začíná fermentací v hermeticky uzavřených nádobách, kde je vytvořeno anaerobní prostředí pomocí oxidu uhličitého. Tento inovativní přístup stimuluje enzymatické reakce a přispívá k vytvoření bohatých aromatických složek, které jsou pro CM kávy charakteristické. Během fermentace se pečlivě sleduje teplota a pH, aby se zajistila optimální atmosféra pro rozklad cukrů a aromatických složek, které ovlivňují chuť kávy. Po dokončení fermentace je káva promyta a následně se zrna suší na slunci.

Káva v dripbagu

Káva, kterou díky pratkickému filtru dripbag budeš mít na svých cestách stále po ruce. Stačí mít pouze hrnek a horkou vodu a vychutnáš si skvělou kávu kdekoliv i mimo civilizaci. Pro mnoho motorkářů je jízda na motocyklu o svobodě, dobrodružství a objevování nových míst. A když si na své motorkářské výpravě chceš vychutnat skvělý šálek kávy, pak je zde praktický a pohodlný doplněk – drip bag s kávou. Tento inovativní způsob přípravy kávy se stává stále oblíbenějším mezi motorkáři, kteří si chtějí užít chutnou kávu na cestě, bez nutnosti složité přípravy. Jedna z největších výhod drip bagu je jeho snadná přenosnost. Jsou lehké, skladné a jednoduše se vejdou do batohu nebo kufru motorky. To znamená, že můžeš mít vždy po ruce svou oblíbenou kávu, ať už se jedná o dlouhé motocyklové výlety nebo pouhý víkendový výlet kolem komína. Další výhodou je rychlost a jednoduchost přípravy. Stačí otevřít sáček, zavěsit ho na hrnek nebo šálek, a zalít horkou vodou. Káva se pomalu propouští filtrem a dole v hrnku se objevuje skvělá výběrová káva připravená k okamžitému pití. To znamená, že nemusíš hledat kavárny nebo benzínové stanice, aby sis dopřál svůj oblíbený nápoj. Navíc o kvalitě kávy na benzinových stanicích by se často dalo s úspěchem pochybovat. S naší kávou v dripbagu stačí si zastavit na vhodném místě, připravit si svůj šálek kávy a vychutnat. Život je příliš krátký pro jízdu na špatných strojích a pití nekvalitní kávy. Užívej si život plnými doušky.

Jak kávu balíme

Za normálních okolností pomletá káva velice rychle oxiduje a ztrácí tak aroma a chuť. My tomu předcházíme. Díky tomu, že jsou pytlíčky bezprostředně po pomletí kávy baleny v ochranné atmosféře, nedochází ke ztrátě aroma a chuti kávy. Proto můžeme garantovat délku až jednoho roku, po kterou je káva v nejlepší kondici.

Návod na přípravu kávy v dripbagu

  1. Roztrhni obal a vytáhni drip bag.
  2. Utrhni horní část v místě vyznačených značek.
  3. Roztáhni drip bag pomocí papírových pacek a ty zahákni za okraj hrnku.
  4. Zalej horkou vodou plný filtr a po vykapání kávy ještě jednou až do vrchu.

Na 2 zalití získáš 150 ml skvělé kávy.

Tipy

Nenechávej vodu projít varem, při teplotě vody někde kolem 95°C získáš nejlepší chuť kávy.

Objevuj nové chutě, které nalezneš jen ve výběrové kávě. Jak bude káva chutnat najdeš v chuťovém profilu v černém ráměčku na krabičce s dripbagy. Svět výběrové kávy ti otevírá nové možnosti. Zjistíš, že káva může chutnat po oříšcích, po čokoládě, po různém ovoci a obsahuje další nepřeberné množství chutí a vůní.

O kávě

Káva pro náročnější konzumenty, se kterou zažijete naprostou explozi chutí. Výrazná chuť tropického ovoce a vysoká acidita se sladkostí je ideální pro všechny, kteří ocení opravdu chuťově unikátní kávy.

  • Země původu: Kolumbie
  • Producent: Rodrigo Sanchez
  • Proces zpracování: Carbonic Macerated Washed
  • Odrůda: Caturra, Bourbon
  • Nadmořská výška: 1 500 – 1 800 m. n. m.
  • Chuťový profil: dračí ovoce, meruňky, maliny

Způsob zpracování

Proces zpracování začíná fermentací v hermeticky uzavřených nádobách, kde je vytvořeno anaerobní prostředí pomocí oxidu uhličitého. Tento inovativní přístup stimuluje enzymatické reakce a přispívá k vytvoření bohatých aromatických složek, které jsou pro kávy zpracované metodou carbonic macerated charakteristické.
Během fermentace se pečlivě sleduje teplota a pH, aby se zajistila optimální atmosféra pro rozklad cukrů a aromatických složek, které ovlivňují chuť kávy. Po dokončení fermentace je káva promyta a následně se zrna suší na slunci. Po vysušení na vlhkost okolo 10–12 % se káva zabalí do pytlů a exportuje.

O regionu, odkud káva pochází

Finca Monteblanco leží v národním přírodním parku Cueva de los Guacharos, přímo v údolí řeky Suaza. Přírodní krajina, která se rozprostírá všemi směry, poskytuje farmě přímé spojení s nádhernou flórou a faunou, která se v ní vyskytuje. Farmář Rodrigo Sanchez, který farmu vlastní, obhospodařuje přibližně 14 ha, na kterých pěstuje primárně odrůdy Caturra, Bourbon, Pink Bourbon a Geisha. Tento lot byl zpracován metodou Carbonic-macerated Washed. Carbonic maceration je fermentace, která je propůjčená z výroby vína. Proces zpracování této kávy začíná fermentací v hermeticky uzavřených nádobách, kde je vytvořeno anaerobní prostředí pomocí oxidu uhličitého. Tento inovativní přístup stimuluje enzymatické reakce a přispívá k vytvoření bohatých aromatických složek, které jsou pro CM kávy charakteristické. Během fermentace se pečlivě sleduje teplota a pH, aby se zajistila optimální atmosféra pro rozklad cukrů a aromatických složek, které ovlivňují chuť kávy. Po dokončení fermentace je káva promyta a následně se zrna suší na slunci.

Káva v dripbagu

Káva, kterou díky pratkickému filtru dripbag budeš mít na svých cestách stále po ruce. Stačí mít pouze hrnek a horkou vodu a vychutnáš si skvělou kávu kdekoliv i mimo civilizaci. Pro mnoho motorkářů je jízda na motocyklu o svobodě, dobrodružství a objevování nových míst. A když si na své motorkářské výpravě chceš vychutnat skvělý šálek kávy, pak je zde praktický a pohodlný doplněk – drip bag s kávou. Tento inovativní způsob přípravy kávy se stává stále oblíbenějším mezi motorkáři, kteří si chtějí užít chutnou kávu na cestě, bez nutnosti složité přípravy. Jedna z největších výhod drip bagu je jeho snadná přenosnost. Jsou lehké, skladné a jednoduše se vejdou do batohu nebo kufru motorky. To znamená, že můžeš mít vždy po ruce svou oblíbenou kávu, ať už se jedná o dlouhé motocyklové výlety nebo pouhý víkendový výlet kolem komína. Další výhodou je rychlost a jednoduchost přípravy. Stačí otevřít sáček, zavěsit ho na hrnek nebo šálek, a zalít horkou vodou. Káva se pomalu propouští filtrem a dole v hrnku se objevuje skvělá výběrová káva připravená k okamžitému pití. To znamená, že nemusíš hledat kavárny nebo benzínové stanice, aby sis dopřál svůj oblíbený nápoj. Navíc o kvalitě kávy na benzinových stanicích by se často dalo s úspěchem pochybovat. S naší kávou v dripbagu stačí si zastavit na vhodném místě, připravit si svůj šálek kávy a vychutnat. Život je příliš krátký pro jízdu na špatných strojích a pití nekvalitní kávy. Užívej si život plnými doušky.

Jak kávu balíme

Za normálních okolností pomletá káva velice rychle oxiduje a ztrácí tak aroma a chuť. My tomu předcházíme. Díky tomu, že jsou pytlíčky bezprostředně po pomletí kávy baleny v ochranné atmosféře, nedochází ke ztrátě aroma a chuti kávy. Proto můžeme garantovat délku až jednoho roku, po kterou je káva v nejlepší kondici.

Návod na přípravu kávy v dripbagu

  1. Roztrhni obal a vytáhni drip bag.
  2. Utrhni horní část v místě vyznačených značek.
  3. Roztáhni drip bag pomocí papírových pacek a ty zahákni za okraj hrnku.
  4. Zalej horkou vodou plný filtr a po vykapání kávy ještě jednou až do vrchu.

Na 2 zalití získáš 150 ml skvělé kávy.

Tipy

Nenechávej vodu projít varem, při teplotě vody někde kolem 95°C získáš nejlepší chuť kávy.

Objevuj nové chutě, které nalezneš jen ve výběrové kávě. Jak bude káva chutnat najdeš v chuťovém profilu v černém ráměčku na krabičce s dripbagy. Svět výběrové kávy ti otevírá nové možnosti. Zjistíš, že káva může chutnat po oříšcích, po čokoládě, po různém ovoci a obsahuje další nepřeberné množství chutí a vůní.

Zákazníci, kteří koupili tento produkt, také zakoupili
Tato velice sladká káva s vysokou aciditou je určena spíše pro náročnější konzumenty. Káva, kterou díky praktickému filtru dripbag budete mít na svých cestách stále po ruce. Stačí mít pouze hrnek a horkou vodu a vychutnáte si skvělou kávu kdekoliv i mimo civilizaci. 5 dripbagů po 10 g pro 5 nápojů po 150 ml skvělé kávy. Káva je balena v ochranné atmosféře.
150,00 Kč
Tato káva je určena spíše pro konzervativnější konzumenty, kteří mají radši méně ovocné kávy. Káva, kterou díky praktickému filtru dripbag budete mít na svých cestách stále po ruce. Stačí mít pouze hrnek a horkou vodu a vychutnáte si skvělou kávu kdekoliv i mimo civilizaci. 5 dripbagů po 10 g pro 5 nápojů po 150 ml skvělé kávy. Káva je balena v ochranné atmosféře.
130,00 Kč
Káva má výraznou sladkost jahod, tóny vanilky a díky vyšší aciditě je vhodná pro náročnější konzumenty. Káva, kterou díky praktickému filtru dripbag budete mít na svých cestách stále po ruce. Stačí mít pouze hrnek a horkou vodu a vychutnáte si skvělou kávu kdekoliv i mimo civilizaci. 5 dripbagů po 10 g pro 5 nápojů po 150 ml skvělé kávy. Káva je balena v ochranné atmosféře.
145,00 Kč
Káva má vysokou aciditu s výraznými ovocnými tóny, je tak určena spíše pro náročnější konzumenty. Káva, kterou díky praktickému filtru dripbag budete mít na svých cestách stále po ruce. Stačí mít pouze hrnek a horkou vodu a vychutnáte si skvělou kávu kdekoliv i mimo civilizaci. 5 dripbagů po 10 g pro 5 nápojů po 150 ml skvělé kávy. Káva je balena v ochranné atmosféře.
155,00 Kč